Betonvloer

Wat zijn de voordelen van gepolierde betonnen vloeren in huis?

Gepolierde betonnen vloeren, veel gebruikt bij afgewerkte kelders en commerciële ruimtes, maken welverdiende toegang tot woonhuizen. Recente verbeteringen in het vermogen om beton af te dichten en te beitsen hebben zijn esthetische aantrekkingskracht verhoogd, waardoor het kan concurreren met andere stenen vloeren zoals marmer, graniet en leisteen – voor een fractie van de kosten. Gepolierde betonnen vloeren bieden tal van voordelen voor woningbouwers en -renovateurs. Hieronder staan ​​enkele van de pluspunten om uw nieuwe huis te bouwen met vloeren van gepolierd beton of de betonnen vloer van uw bestaande huis bloot te leggen.

Gepolierde betonnen vloeren zijn duurzaam

Degenen die het meest geïnteresseerd zijn in het bouwen van ecologisch duurzame huizen, behoren tot de eersten die gepolierde betonnen vloeren omarmen, en met goede reden. Afgedicht beton heeft een extreem lage milieu-impact. Als uw huis, zoals de meeste, is gebouwd op een bestaande betonnen plaat, hoeft u alleen het beton te schuren en af ​​te dichten, zodat er geen extra milieuvriendelijke vloermaterialen nodig zijn. Bovendien bevatten de verbindingen die worden gebruikt om een ​​betonnen vloer te schuren en af ​​te werken, extreem weinig vluchtige organische stoffen (VOS), die het milieu vervuilen en de kwaliteit van de binnenlucht verminderen, wat nadelige gezondheidseffecten kan hebben. De verbindingen die worden gebruikt om betonnen vloeren af ​​te dichten, hebben geen blijvende geur.

Behandeld beton biedt grote waarde

Gepolierde beton oprit

Naast het ongelooflijk duurzaam maken van gepolierd beton, is beton al lang de goedkoopste optie voor vloeren. Het feit is: beton wordt vooraf geïnstalleerd in de meeste huizen, omdat de meeste huizen op betonnen platen zijn gebouwd. De latere toevoegingen van hout, vinyl, vloerbedekking of tegels worden er eenvoudig overheen gelegd. Om deze reden komt beton alleen op de tweede plaats na de kale aarde in termen van initiële uitgaven. Het reflecterende oppervlak van gepolierd beton kan bovendien de kosten van binnenverlichting helpen verlagen. Het blijft koel in de zomer, waardoor ook de koelingskosten van huishoudens worden verlaagd.

Gepolijst beton is gemakkelijk te onderhouden

Gepolierde beton oprit

De meeste traditionele vloeren hebben strenge reinigingsvereisten. Tapijt moet worden gestofzuigd. Vloerplanken moeten worden gewaxt. Marmeren vloeren kunnen speciale reinigingsmiddelen vereisen en zijn gevoelig voor slijtage, die speciale aandacht vereisen.

Een gepolierde betonnen vloer, die zeer goed bestand is tegen slijtage en vlekken, kan daarentegen eenvoudig worden gedweild als dat nodig is. Dit kan u uren besparen op arbeids- en schoonmaakkosten.

Beton voor vloeren is extreem duurzaam

Behandelde betonnen vloeren behoren tot de meest duurzame ter wereld. Een goed behandelde betonnen vloer naar verwachting meer dan 100 jaar meegaan. Dit is al lang bekend bij commerciële belangen, die deze vloeroptie vaak gebruiken in showrooms, winkellocaties en andere gebieden met veel verkeer. Beton zorgt ervoor dat de vloer “ademt”, als zodanig is het niet gevoelig voor vocht en rotproblemen op de manier van tegel- of vinylvloeren, die vocht tussen zichzelf en de onderliggende plaat kunnen vangen, wat resulteert in dure vervangingen.

Gesloten beton biedt voordelen voor de gezondheid

Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw is bekend dat stof en huisstofmijt allergieën verergeren (of zelfs veroorzaken), en vooral problematisch zijn voor mensen met bestaande ademhalingsproblemen. Tapijten, met zijn lange vezels, evenals tegels en vloerplaten, met hun voegen en groeven, staan ​​erom bekend bacteriën, ziektekiemen en meeldauw te herbergen. Gepolierd beton is naadloos, waardoor stofmijten zich niet kunnen verzamelen en de bacteriën kunnen blootleggen die tussen tegels en vloerplaten kunnen worden opgesloten. Gepolierde betonnen vloeren kunnen de eerste stap zijn om een ​​allergievrije omgeving te creëren.

Beton is zeer veelzijdig

Huiseigenaren hebben een groot aantal opties als het gaat om behandelingen en vlekken. Voor huiseigenaren die de “natte” look willen vermijden die vaak wordt geassocieerd met gepolierd beton, zijn er penetrerende afdichtingen op siliconenbasis. Voor huiseigenaren die overwogen houten planken overwegen, kan beton worden gestempeld om ze na te bootsen. Het kan worden gemaakt om op leisteen tegels te lijken.

Beton kan worden gekleurd om een ​​marmerachtig effect te bereiken of bijna elke denkbare kleur. Het kan vóór de behandeling worden gemalen tot het gewenste niveau van totale blootstelling. Aggregate is de materialen gemengd met cement om beton te creëren, wanneer ze worden blootgesteld, creëren ze een textuurlook. Kortom, een gepolierde betonnen vloer kan er echt uniek uitzien.

Beton wordt vooraf geïnstalleerd in vrijwel elk huis. Op de juiste manier verzegeld en gepolierd, is het een van de meest milieuvriendelijke duurzame vloeropties die beschikbaar zijn – en een van de meest veelzijdige. Bovendien is het een van de meest duurzame en misschien wel de goedkoopste materialen. Kortom, verzegelde betonnen vloeren bieden tal van voordelen ten opzichte van andere vloeren. Het is geen wonder dat de voordelen van betonnen vloeren in toenemende mate worden erkend door slimme woningbouwers en renovateurs.

Fercon betonprojecten is een volledig landschaps- en hardscape ontwerp- en bouwbedrijf. We hebben al veel projecten ontworpen en gebouwd. Met geweldige ervaring die we hebben verdiend.

Wij zijn werkzaam in de volgende plaatsen:

Kempen, Herentals, Herenthout, Geel, Mol, Lier, Berlaar, Boechout, Vremde, Lichtaart, Kasterlee, Lille, Poederlee, Mechelen, Weerde, Hofstade, Rijmenam, Bonheiden, Putte, Beerzel, Morkhoven, Voortkapel, Herselt, Houtvenne, Aarschot, Rillaar, Scherpenheuvel, Berlaar, Berlaar Heikant, Begijnendijk, Wiekevorst, Heist op den Berg, Hulshout, Itegem, Zandhoven, Mortsel, Wommelgem, Broechem, Ranst, Antwerpen, Borsbeek en Deurne.

Call Now ButtonNeem direct contact met ons op