Gepolierde betonvloer huis

Analyse van de duurzaamheid van gepolierde betonvloeren

Het polieren van betonnen vloeren is een mechanisch proces waarbij polieren en slijpen plaatsvindt, waarbij industriële diamanten worden gebruikt om het betonoppervlak plat te drukken. Het proces omvat het egaliseren van impregneerverharders en afdichtingsmiddelen, polieren, verdichten en afdichten van de betonnen vloer of oprit.

Betonvloeren is een van de meest economische en innovatieve vloeropties die vandaag beschikbaar zijn. Het afwerken van uw vloer door eenvoudig beton te polieren, vermindert niet alleen de milieuvervuiling, maar is ook een van de meest kosteneffectieve strategieën. De populariteit van betonnen vloeren neemt snel toe en verspreidt zijn charme over gedecoreerde faciliteiten, magazijnen, winkels en andere constructies in het hele land.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN GEPOLIERDE BETON?

Beton is een fundamenteel onderdeel van elk bouwproject, ongeacht of het project een verbouwing of een nieuwe constructie is. Elke toevoeging van extra materiaal aan de constructie resulteert in hogere kosten en omgevingsstress, zoals productie, raffinage en transport naar de bouwplaats. Vandaar dat het afwerken van de vloer door alleen het beton te polieren de kosten drastisch vermindert.

Een recente studie heeft aangetoond dat tot 30% van de bevolking lijdt aan chemische gevoeligheden. In de jaren zeventig is het “ziekenbouwsyndroom” bij mensen zeker gezien en vandaag is de focus op groen bouwen de ideale missie. Daarom maakt het gebruik van gepolierde beton het voordeel mogelijk van geen merkbare luchtverontreinigende stoffen en VOS, waardoor de kwaliteit van de binnenlucht wordt verbeterd.

Nog een ander voordeel van gepolierde beton is dat het de hoeveelheid kunstmatige verlichting in het huis vermindert. Het gladde glanzende oppervlak op de betonnen vloer maximaliseert na het polieren het natuurlijke licht door het te reflecteren, waardoor u veel op uw elektriciteitsrekening bespaart. Door uw bestaande op cement gebaseerde vloer te polijsten, blijft uw huis de hele dag verlicht.

Deze vloeroptie in combinatie met de passieve zonne-ontwerpmethode verhoogt de thermische massa en matigt de schommelingen van de dagelijkse temperatuur in het huis. Dit vermindert veel belasting van de HVAC-systemen in het huis.

De vooruitgang van verschillende methoden in het polieren van betonnen vloeren heeft ertoe geleid dat de vraag vanuit industriële fabrieken naar showrooms, retailfaciliteiten en overheidsgebouwen enorm is toegenomen. Droge en natte polijstmethoden met de nieuwste technologische machines hebben het voor mensen gemakkelijker gemaakt om het proces te dragen.

Daarom geeft de keuze om gebruik te maken van betonnen vloeren niet alleen een economische strategie om uw uitgaven te verlagen, maar biedt u ook de mogelijkheid om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren en een gezonder leven te leiden. Betonvloeren zijn ook een goede manier om groen te worden, omdat het geen ingrediënten heeft die levende orgasmen schaden, waardoor u gemakkelijker kunt bijdragen aan het milieu.

Professioneel op alle gebieden van gepolierde betonproducten. Van vloeren en werkbladen tot wanden en meubels. Alles dat kan worden gevormd en in beton kan worden gepolijst tot een volledige glans.

Ontdek hoe we het doen! Neem u contact met ons op.

Wij zijn werkzaam in de volgende plaatsen:

Kempen, Herentals, Herenthout, Geel, Mol, Lier, Berlaar, Boechout, Vremde, Lichtaart, Kasterlee, Lille, Poederlee, Mechelen, Weerde, Hofstade, Rijmenam, Bonheiden, Putte, Beerzel, Morkhoven, Voortkapel, Herselt, Houtvenne, Aarschot, Rillaar, Scherpenheuvel, Berlaar, Berlaar Heikant, Begijnendijk, Wiekevorst, Heist op den Berg, Hulshout, Itegem, Zandhoven, Mortsel, Wommelgem, Broechem, Ranst, Antwerpen, Borsbeek en Deurne.

Call Now ButtonNeem direct contact met ons op