Gekleurde betonvloer

Schoonheid van gekleurde gepolierde betonnen vloeren als een haalbare decoratieve optie

Een gekleurde betonvloer is mooi, duurzaam en de lage onderhoudskosten in combinatie met een lange levensduur maken het een van de meest kosteneffectieve beschikbare vloeropties.

Een gekleurde betonnen vloer is charmant. Het beton voor nieuwe vloeren wordt lokaal geproduceerd en hoeft dus niet van een lange afstand te worden vervoerd. Als u een oude betonnenvloer restaureert, dan heeft u het echt beton omdat u het niet opgraaft en naar een stortplaats stuurt. En de chemicaliën die worden gebruikt in het polierdproces zijn vriendelijk voor het milieu!

Wat zou een gekleurde betonnen vloer nog aantrekkelijker kunnen maken?

Waarom, natuurlijke kleuren? De beschikbaarheid van kleur biedt mensen grotere ontwerpopties. Huiseigenaren kunnen kleur gebruiken om van de vloer het opvallende kenmerk van het interieur te maken of naadloos op te gaan in het decor, en vloeren in kantoren en showrooms kunnen worden afgewerkt om de kleuren van het bedrijf te weerspiegelen of gewoon om het gebied aangenamer te maken.

Een ander voordeel van een ekleurde betonvloer is dat kleuren onvolkomenheden, zoals patches, in een vloer verbergen waardoor het oog er gemakkelijker uit ziet.

De drie methoden voor het kleuren van vloeren zijn zure kleuring, kleurstoffen op oplosmiddelbasis en kleuren op waterbasis. Laten we ze eens bekijken.

ZUURLEIDING

Zuurbeits is een watergedragen mengsel van metaalzouten en zuur. In tegenstelling tot kleurstoffen reageren zure vlekken chemisch met het beton. Het zuur opent de poriën van het oppervlak waardoor de metaalzouten kunnen reageren met de vrije kalk in de gekleurde betonvloer en onoplosbare kleurverbindingen vormen. Het water voedt de reactie die doorgaat totdat een neutraliserende oplossing wordt toegepast om het proces te stoppen. Het resultaat is heldere, doorschijnende kleuren met verschillende kleuren over de vloer en, omdat ze UV-stabiel zijn, zullen ze niet vervagen. De luchtkwaliteit binnenshuis wordt niet beïnvloed omdat het zure mengsel geen vluchtige organische stoffen bevat.

Beperkingen

De uiteindelijke gekleurde betonvloer is het resultaat van de chemische samenstelling van een betonvloer die reageert op de metaalzouten, dus de resultaten zijn onvoorspelbaar. Uiteraard kan dit dingen interessant maken – tenzij de kleuren niet zijn wat je wilt. En er is een beperkt palet om uit te kiezen – eigenlijk een mengsel van slechts drie kleuren: zwart, bruin en blauwgroen.

Het proces vereist een bekwame technicus en is meer tijdrovend om te voltooien dan andere kleuropties en is daarom duurder.

De gekleurde laag is dun en breekbaar, dus deze moet worden beschermd met een sealer die van tijd tot tijd opnieuw moet worden aangebracht.

OP SOLVENT GEBASEERDE KLEURSTOFFEN

Extreem fijne kleurmoleculen in een gekleurde betonvloer worden gemengd met een oplosmiddel om het beton binnen te dringen en te kleuren. Extra toepassingen kunnen worden gebruikt om de dekking te verbeteren. De uitkomst van een gekleurde betonvloer is voorspelbaarder, het proces is veel sneller dan zuurkleuring en toont meteen resultaten. De vloer kan worden verzegeld en klaar voor onmiddellijk gebruik zodra de kleurstof droog is. Er zijn veel levendige kleuren om uit te kiezen.

Beperkingen

Hoewel niet zo ingewikkeld als zuurkleuring, vereist dit proces ook een bekwame technicus. Oplosmiddelen worden gebruikt zodat sterke geuren van aceton of alcohol een onderdeel van het proces kunnen zijn en de luchtkwaliteit binnenshuis kunnen beïnvloeden. De kleurstof zal geen onvolkomenheden in de gekleurde betonvloer maskeren of verbergen en kan er anders uitzien in gebieden van het beton met een hogere vochtigheid of hardheid. De kleuren zijn niet UV-stabiel en vervagen na verloop van tijd en moeten opnieuw worden aangebracht.

OP WATER GEBASEERDE KLEUREN

Kleuren worden gemengd met water, op de betonvloer gesproeid en met een bezem of microvezeldweil in het oppervlak geschrobd. Een groot aantal kleuren beschikbaar, gemakkelijke toepassing, geen sterke geuren en een voorspelbaar resultaat maken dit systeem milieuvriendelijk en een goedkope kleuroptie.

beperkingen

De kleurpenetratie in een gekleurde betonvloer is niet erg diep, dus een sealer is nodig om de afwerking te beschermen. Als de sealer niet wordt onderhouden, zal de kleur uiteindelijk verslijten. Kleuren zijn niet UV-stabiel en vereisen periodieke herapplicatie afhankelijk van de blootstelling van het oppervlak aan zonlicht of fel binnenlicht.

WAAR KLEUR TE GEBRUIKEN

Natuurlijk kan kleur in elke commerciële structuur worden gebruikt, maar het wordt het meest gewaardeerd op locaties die veel mensen zien: showrooms, galeries en theaters, winkelcentra en winkels in plaats van fabrieken en magazijnen waar het nut voorop staat.

In huizen of gebouwen biedt het inkleuren van betonnen vloeren zoveel ontwerpopties dat we gerust kunnen zeggen dat het een onmisbaar onderdeel van het decor is.

Voor meer informatie en offerte van gepolierde betonnen vloeren en gekleurde betonvloer bezoekt u onze website https://fercon-betonprojecten.be/

Meer weten over een gekleurde betonvloer, neem nu contact met ons op

Lees meer over Betonvloer | Polybeton | Gepolierde beton | Gepolierde beton terras Gepolierde beton oprit | Gepolierde betonvloer huis

Voor een gekleurde betonvloer zijn wij werkzaam in de volgende plaatsen:

Kempen, Herentals, Herenthout, Geel, Mol, Lier, Berlaar, Boechout, Vremde, Lichtaart, Kasterlee, Lille, Poederlee, Mechelen, Weerde, Hofstade, Rijmenam, Bonheiden, Putte, Beerzel, Morkhoven, Voortkapel, Herselt, Houtvenne, Aarschot, Rillaar, Scherpenheuvel, Berlaar, Berlaar Heikant, Begijnendijk, Wiekevorst, Heist op den Berg, Hulshout, Itegem, Zandhoven, Mortsel, Wommelgem, Broechem, Ranst, Antwerpen, Borsbeek en Deurne.

Artikel aanbevelen
Artikel opmerkingen
Artikel afdrukken
Deel dit artikel op Facebook
Deel dit artikel op Twitter
Deel dit artikel op Linkedin
Deel dit artikel op Delicious
Deel dit artikel op Digg
Deel dit artikel op Reddit
Deel dit artikel op Pinterest
Call Now ButtonNeem direct contact met ons op